16 september, 2016

Samenwerken

Naast de hulpmiddelen om analyses te doen en applicaties te ontwikkelen hebben de meeste organisaties ook hulpmiddelen nodig om samenwerking in teams te bevorderen. Wij staan een DevOps manier van werken voor volgens Agile methoden en technieken om snel, in kleine stappen vooruitgang te boeken naar een verder weg liggend doel. Dit is in overeenstemming met de werkwijze die wordt gehanteerd wordt door organisaties die groot zijn geworden op het internet zoals Google, Yahoo, Spotify, Facebook, Booking.com en Bol.com.

Om deze reden bieden wij de hulpmiddelen van Atlassian aan om in samenhang met onze meer technische hulpmiddelen voor analyse, exploratie en productie van BigData toepassingen in te zetten. U  kunt deze hulpmiddelen naar eigen inzicht inzetten voor uw eigen organisatie, waarbij u gebruik kunt maken van opslagruimte dicht bij uw Hadoop cluster. Op deze wijze kunt u uw eigen gegevens dicht bij de Hadoop cluster bewaren om deze in vanuit verschillende gezichtspunten te kunnen analyseren.

jirasoftware_rgb_blue_updated

Jira is een hulpmiddel om Scrum ceremonies te faciliteiten en documenteren. Van User Stories t/m Demo’s kunnen worden gefaciliteerd, waardoor een geordende werkwijze verzekerd is tijdens het uitvoeren van Sprints.

confluence_rgb_blue

Confluence is een manier om samen te werk op basis van documenten. Het is naadloos geïntegreerd met Jira en vormt daarmee een sterke basis om iedereen geïnformeerd te houden over de lopende projecten.

bitbucket_rgb_blue

Bitbucket is een implementatie van Git, die naadloos met Jira integreert en waarmee versie beheer uitgevoerd kan worden op documenten en programma’s en scripts.

hipchat_rgb_blue

Hipchat is een hulpmiddel om met elkaar te discussiëren zonder geografische belemmeringen. Directe toegankelijkheid van medewerkers tot elkaar is belangrijk om een snelle doorlooptijd te realiseren.

Het gebruik van alle hulpmiddelen is werkplek onafhankelijk, waardoor het eenvoudiger wordt om ook vanuit geografisch gespreide organisaties gezamenlijk project uit te voeren. De werkmethode (scrum) is resultaat gericht en door de kleine, incrementele stappen in het project wordt de voortgang goed meet- en stuurbaar.

In de shop ziet u nadere beschrijvingen van de hulpmiddelen, alsmede documentatie voor het gebruik.